ВМРО свика Изпълнителния комитет на партията. На форума бяха обсъдени приоритетите за предстоящите

...
ВМРО свика Изпълнителния комитет на партията. На форума бяха обсъдени приоритетите за предстоящите
Коментари Харесай

Каракачанов: При обединение на патриотите, лидерите на партиите да не бъдат част от листите

Вътрешна македонска революционна организация  свика Изпълнителния комитет на партията. На форума бяха обсъдени целите за идните избори, както и взето решение под каква форма най-голямата патриотична групировка в България ще се яви на идните избори на 11 юли тази година.

Припомняме, че водачът на  Вътрешна македонска революционна организация   Красимир Каракачанов загатна за бъдеща коалиция на предварителните парламентарни избори с НФСБ и КОД.

Самият Валери Симеонов също прикани за обединяване на патриотите. На изборите от 4 април от  Вътрешна македонска революционна организация  се явиха независимо, а партията на Симеонов НФСБ се сплоти с тази на Веселин Марешки. Резултатите - и двете партии бяха под 4-процентовата преграда - 3.64% за  Вътрешна македонска революционна организация  и 2.73% за „ Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ “.

Според социолозите възможностите на патриотите са по-високи при обединяване.

" Това беше най-грозният парламент - не спонсорите вземат решение кой ще влезе в Народното събрание, а хората ", съобщи на брифинг водачът на  Вътрешна македонска революционна организация  Красимир Каракачанов.

" Част от партиите пробваха да си решат проблемите с изборните промени ", разкри още някогашният боен министър.

" Отново предстоят избори - единият вид е да се явим независимо, другият е да създадем тюрлю гювеч от партии с малко проценти, третият и непосредствен вид е за обединяване на патриотичния избор ", заяви Каракачанов.

Лидерът на патриотите бе безапелационен, че не би трябвало да сме -фили или -фоби, а да търсим ползите единствено на България. " 32 години сме първенци единствено да се ненавиждаме ", счита той.

Каракачанов прикани за обединяване на база общи полезности - фамилни, национални и християнски полезности.

Лидерът на  Вътрешна македонска революционна организация  поиска промени в Конституцията - понижаване на депутатите, усилване на президентското присъединяване, финансова децентрализация на общините.

От  Вътрешна македонска революционна организация  предложиха, при обединяване на патриотите, водачите на партиите да не бъдат част от листите. Каракачанов аргументира: " Не желаеме да ставаме вождове и министри.

Предлагам форма, чрез която всички ще сме оптимално обединени ". Той добави, че никой не задължава водачите да напущат постовете си в партиите, а е единствено искане за идните избори. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР